free web hosting | free website | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting


EN
 
RO
http://plastics.bravepages.com CONTACT

 

Software


Resurse Internet software CAD.

Producatori si produse software CAD.

Top 10 preferinte.

Software CAD gratuit.


Resurse Internet software CAD.

Descriere Adresa web
   ZDNET -    http://www.zdnet.com/
   Tenlinks - "The ultimate CAD Directory" structurat sub forma de topuri ("top 10") de legaturi la producatorii majori de soft CAD, si industriile de servicii asociate, inclusiv cele de instruire, consultanta, dar si de proiectare sau translatare, precum si resurse bibliografice    http://www.tenlinks.com
   CAD Outpost - depozit de software si accesorii pentru proiectarea 3D    http://www.cadoutpost.com
   CAD Forum - un site interactiv prin care membrii comunitatii CAD schimba idei si experienta. Aici se pot vinde si cumpara produse si servicii CAD, sunt realizate legaturi la producatori de soft CAD. Sunt prezente articole in format digital referitoare la industria CAD, liste de carti ce pot fi cumparate, inclusiv on-line, precum si buletine electronice de noutati din domeniul CAD. Are urmatoarele optiuni : CAD Conversation,CAD Training, CAD Software, CAD Shareware, CAD Freeware, CAD Events, Buy and Sell, CAD Stocks, CAD Drawings, CAD Software Store, CAD Book Store, Image Gallery;    http://www.cad-forum.com
   CAD Portal - portal de acces la cele mai importante situri dedicate CAD-ului,    http:// www.cadportal.com
   CAD Depot - depozit care pemite incarcarea de la distanta a produselor CAD de tip: shareware, freeware si demo precum si a documentatiilor electronice (articole free) despre CAD.    http://www.caddepot.com
   Cadalog - noutati CAD, software gratis si forum de discutii;    http://www.cadalog.com
   CAD Info.NET - permite accesul la noutati, referinte, arhive, interactiv si motor de cautare.    http://www.cadinfo.net
   CAD History - o lista a principaleleor evenimente din industria CAD, ordonate cronologic.    http://www.bozdoc.f2s.com/CAD-History.html
   Canadian CADD Services - situl comunitatii CAD canadiene;    http://www.cdncadd.com;
   UK Designers - situl comunitatii CAD din Marea Britanie.    http://www.ukdesigners.net
   CAD Australia - situl comunitatii CAD din Australia ofera soft CAD gratuit, solutii CAD si evaluari comparative de produse CAD.    http://www.cad.com.au
   CADServer - sit britanic ce contine noutati din domeniul CAD    http://www.cadserver.co.uk
   T&T Tehnica si tehnologie- pagina web ce se adreseaza comunitatii CAD din Romania.    http://www.ttech.ro

Producatori si produse software CAD

1. Autodesk - [http://www.autodesk.com]

Veteranul si liderul pe aceasta piata. Este producatorul popularului program AutoCAD dar si a altor 37 produse, ca de exemplu AutoCAD LT (O versiune de pret redus, utila in educatie), Quick CAD (o versiune simpla, usor de invatat), 3D Studio, AUtodesk Inventor, AutoCAD Mechanical, etc. In situl sau web sunt desrise: produsele sale, instruirea autorizata, si distributorii repartizati la scara mondiala. Se poate inarca un Windows demo.

2. CADKey - [
http://www.baystate.com]

Produce instrumente pentru proiectare in mecanica pentru PC. In paina sa web sunt prezentate produsele sale si se poate comanda o demonstratie. Linia de produse CADKEY este destinata proiectantilor mecanici, inginerilor de productie si ilustratorilor tehnici din industrii ca cea aerospatiala, auto, produse medicale, masini, echipamente de calcul, nave, produse de larg consum, mobila jucarii, articole sportive si electronice. Firma considera ca oferta sa are un bun raport calitate - pret.

3. Bentley Systems - [http://www.bentley.com]
Companie producatoare de software CAD ingineresc. Produsul sau de baza este programul MicroStation.
Dintre caracteristicile acestui produs mentionam: includerea de imagini in pagini Web, prin utilizarea formatelor HTML, CGM, SVF, JPEG sau VRML, parametrizarea automata a obiectelor neparametrice, modele 3Dcomplexe (cu B-spline, cercuri si arce), bazate pe conceptul de "parasplid", modelarea 3D a solidelor folosind operatii Booleene, vizualizare fotorealista folosind OpenGL, import si export in formate industriale ca DGN, DXF, DWG R14, IGES sau STEP si integrarea de aplicatii Java.

4. Parametric Technology - [http://www.ptc.com]

Producatorul pachetelor CADDS si Pro/ENGINEER, compania are peste 30 000 de clienti.
CADDS este dedicat automatizarii proiectarii mecanice, fiind utilizat in proiectele mari de aeronave, nave, automobile, la care lucreaza simultan mai multi proiectanti (cateodata sute). Programul foloseste atat tehnici explicite cat si parametrice pentru a creea modele 3D de solide, suprafete sau "wire-frame" pentru piese turnate, aschiate, forjate sau sudate.
Pro/ENGINEER 2000i2 este un editor CAD 2D/3D, care permite schimbul de date cu CATIA, Pro/MECHANICA, Pro/DESKTOP, CADDS 5, CDRS si ICEM iar prin translatare cu Pro/PHOTORENDER, CADAM, MEDUSA (3D ascii format), si AutoCAD DXF/DWG. Deasemenea sunt incluse translatoare pentru formate industriale standard, cum sunt: IGES, STEP (AP202, AP203, AP214), SET, VDA, ECAD (IDF 2.0, 3.0), CGM, COSMOS/M, PATRAN and SUPERTAB , SLA, CGM (MILSPEC MIL-D-28003A), JPEG, TIFF, RENDER, STL, VRML, INVENTOR, XPATCH. Interfata sa poate fi programata in JAVA. Genereaza tabele indicatoare de parti componente dar si imagini fotorealiste. Este disponibila o versiune educationala ("Student edition"), la un pret de 300$ fata de pretul comercial al licentei de 14 000 $.

5. SolidWorks - [http://www.solidworks.com]

Sistem de proiectare mecanica si de modelare a solidelor sub MS Windows.
Exista si o "licenta studenteasaca" care nu poate fi achizitionata de institutii, si care este valabila 18 luni.
Necesita urmatoarele caracteristici minimale pentru calculator Microsoft Windows 2000, NT 4.0, 98 sau 95 cu Microsoft Office 2000 sau 97 recomandat, 64 MB RAM, 250 MB disk, Pentium CPU si CD-ROM.

6. International Microcomputer Software, Inc. (IMSI) - [http://www.imsisoft.com]

Companie care dezvolta software CAD general, de arhitectura si pentru publicatii electronice, inclusiv TurboCAD, TurboProject si FormTool. Programul TurboCAD v7 foloseste tehnologia ACIS de modelarea solidelor si suprafetelor 3D (inclusiv generarea obiectelor 3D prin interpolare NURBS a profilelor 3D), reprezentarea LightWorks - fotorealista a obiectelor (inclusiv cu umbre, fundal, linii ascunse, perspectiva, puncte de vedere, suport pentru placi acceleratoare), texturi si materiale, Visual Basic de la Microsoft, compatibilaitate V6, Open GL, format de fisiere comun cu AutoCAD si MicroStation (DWG, DXF, 3DS, DGN, WMF, DWF), un browser de Internet integrat (cu facilitati de postare in HTML avand figuri JPG, DWF si 3D VRML), metode avansate de cotare (unitati multiple, tolerante, rugozitati), instrumente avansate de construire, operatii Booleene 2D si 3D, controlul paginilor de hartie (gen celule Excel), interfata flexibile (poate emula AutoCAD, MicroStation, sau alte pachete CAD), conversie raster spre vector (inclusiv OCR) sau alte formate (BMP, JPEG, VRML), biblioteca cu peste 12 mii simboluri din diferite domenii, invatareprin curs interactiv multimedia.
Necesarul de resurse minimale: Pentium CPU; Windows 95/98/ME/2000/NT 4.0, 64MB RAM, 50MB hard disc, VGA Display, 256 culori 640 x 480 , 2X CD-ROM, mouse compatibil Microsoft. Resurse recomandate: CPU Pentium; Windows 95/98/ME/2000/NT 4.0, 64MB RAM, 55MB hard plus 64 MB spatiu swap, display Super VGA, placa grafica pe 16 biti cu accelerare, rezolutie display 1024 x 768, 4X CD-ROM drive, Microsoft IntelliMouse. Exe File: 55330K octeti.

7. DesignCAD 3000 - [http://www.designcad.com/products/dc3000.htm]

Are urmatoarele caracteristici: modelare 2D/3D integrata, modelarea solidelor (suprafete complexe, operatii Booleene), formate grafice de iesire compatibile Internet (JPG, TIF, VRML), animatii si prezentari (animatii 3D "walk-through" in format AVI), mapari de texturi, limbaj de programarede tip Basic, customizare cu MS Visual C++/Basic, biblioteci de simboluri si texturi, instruire on-line, export DWG si DXF, import DWG, DXF, IGES si HPGL, toate la un pret de sub 300$. Calculatorul trebuie sa aiba minim 486DX, 16MB RAM, Super VGA, Windows 9x sau NT.

8. CATIA - [ http://www.catia.com]

Este un mediu software integrat, de instrumente ingineresti CAD/CAM produs de Dassault Systemes si distribuit de IBM, popular mai ales in industriile automobilistice, navale si aviatice, dar este folosit si de proiectantii de bunuri de larg consum si electronice.
Cu cei peste 13 000 de utilizatori, CATIA este liderul softului CAD/CAM/CAE integrat, chiar daca o licenta costa peste 10 000 $.

9. I-DEAS ( Integrated Design Engineering Analysis Software) - [http://www.sdrc.com/ideas]

Este o suita de instrumente software CAD/CAM/CAE integrate, produse de SDRC si destinate automatizarii proiectarii mecanice.
Pachetul ruleaza pe statii grafice Unix si este folosit de Nokia, Xerox si alte mii de firme din lume. Licente pentru versiunea studenteasca sunt vandute deMc Graw Hill [http://www.mhhe.com/catalogs/0072461659.mhtml]

10. DataCAD - software CAD pentru arhitecti [http://www.datacad.com]

11. FastCAD - produs de Evolution Computing

12. FelixCAD - produs de FCAD

13. Generic CADD

14. SmartSketch - distribuit de Intergraph

15.Vdraft - de la SoftSource

16. VectorkWorks - de la Nemetschek

17. Vellum Draft - 2D by Ashlar

18. Visual CADD - produs de IMSI

19. Amapi 3D modelare 3D cu NURBS, curbe poligonale si suprafete Gordon, pentru Windows si Macintosh de la TGS.

20. Applicon Bravo - proiectare mecanica de la Unigraphic Solutions

21. Alibre - modelare si proiectare mecanica.

22. AutoVue SolidModel si SolidModel Pro - vizualizeaza fisiere viewing of CATIA si alte formate ( inc,. 2D). By Cimmetry Systems, Inc.

23. C4W - 3D CAD/CAM software.

24. Cadmatic - sistem 3D CAD/CAE/CAM pentru proiectarea navelor.

25. Imageware - software de modelarea suprafetelor 3D produs de SRDC.

26. Interactive Product Animator - pachet de animatie integrat in PTC, SDRC, SolidWorks si alte medii MCAD, produs de Immersive Design.

27. IronCAD - pachet de modelarea solidelor co psibilitati de "drag-and-drop", creare automata de layouturi 2D si import /export fata de cele mai populare pachete CAD si de modelarea solidelor.

28. Mechanical Power Tools - instrument aditional de proiectare mecanica, produs de CAD fx.

29. MechSoft aditional la programe MCAD.

30. MyQuote - primeste oferte de la potentiali producatori pentru piesele 3D proiectate, software produs de QuickParts.com.

31. SolidMaster - modelare solide si suprafete libere precum si reprezentari 2D, produs de CADMAX.

32. SolidThinking - modelare conceptuala produs de Gestel, Italy.

33. SolidView - vizualizare si marcare 2D /3D, produs de Solid Concepts.

34. SwissPrecision/Engineer - modelarea parametrica a solidelor.

35. Synthesis Professional - software de modelare parametrica ce creaza fisiere AutoCAD.

36. T-FLEX Parametric - software de modelarea solidelor bazat pe parametrizare sau schite 2D importate, convertite la 3D, obiecte 3D generate din primitive folosind operatii Booleene si ansabmlari 3D, produs de Martin Sales International.

37. thinkdesign - modelare de suprafete si volume produs de think3.

38. UGS - generatoare pentru Unigraphics, Solid Edge, Parasolid and iMAN.

39. VariCAD - modelare de solide sub Linux si Windows.

40.Vellum Solids - modelare 3D cu scop industrial si de proiectare produs de Ashlar.

41. VX Vision - modelare solid/surprafat produs de VX (Varimetrix Corporation).

42. Create - generatoare pentru OneSpace utile in dezvoltarea colaborativa.

43. SolidDesigner - proiectare mecanica.

45. Cubulus Software GmbH - software CADde modelare 2D si 3D a solidelor.

46. EMbassy - prototip virtual 3D produs de LiniusTechnologies.

48. EMIS - manager baza de date de modele 3D cu editor grafic (Microsoft Access in loc de DWG), produs de Visual Engineering.

49. GrayTech Software - Sistem CAD/CAM 3D pentru proiectare, documentare si productie (include GTWorks si CADX11).

50. HP Mechanical Design Automation - Software MCAD al firmei Hewlett Packard.


Top 10 preferinte.

Producator / Produs Adresa web
   Catia    http://www.catia.com;
   http://www.catia.ibm.com
   Pro/Engineer    http://www.ptc.com
   Euclid    
   Autodesk / AutoCAD    http://www.autodesk.com
   Microstation    
   SolidWorks    
   Solid/Edge    
   CADDS    
   Delcam    http://www.delcam.com
   Nemetschek    http://www.nemetschek.com

Software CAD gratuit.


 
     
   
     
   
   
   
     
   
     
   
     
     
     

 

[ top ] [ HOME ] [ Harta site ] [ back ]

Copyright © 2003 & Design: Mase Plastice RO ;  Termeni & Conditii